DE JUISTE ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET DEMENTIE

Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Zij hebben daarbij behoefte aan de juiste ondersteuning. Dit geldt ook voor mantelzorgers. Om de zorg voor hun naasten beter vol te houden, is een goede balans essentieel tussen wat hen gevraagd wordt aan zorg en wat zij kunnen bieden. Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die het leven met dementiële problemen makkelijker maken. Lang niet iedereen kent deze thuistechnologie en de voordelen ervan. Het uitzoeken kost veel tijd en energie. De Dementheek laat u op een eenvoudige manier kennis maken met de mogelijkheden van thuistechnologie en helpt u met het maken van de juiste keuze.

Apparaten uitproberen via de Dementheek

De Dementheek is een uitleenservice van technische ondersteuningsproducten voor mensen met dementiële problematiek en hun naasten. De Dementheek biedt u de mogelijkheid om deze apparaten te lenen, zodat u ze thuis kunt proberen.

Waar kan thuistechnologie bij helpen?

Er zijn technologische producten of apparaten op de markt die helpen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld speciale telefoons, GPS-systemen, een dagritmeklok, tablets, tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening. In de Dementheek laten we de producten graag aan u zien.

De Dementheek vindt u in de Bibliotheek. Hier geven we u informatie en laten we verschillende producten zien. Samen met een professional kijkt u welk product past bij uw wensen, waarna u het thuis uitprobeert voor een bepaalde periode. Indien nodig kunt u hulp krijgen bij de instructie en installatie thuis. Bevalt het product goed, dan kan u het zelf aanschaffen. Zo niet, dan probeert u gewoon een ander product tot u tevreden bent.

BEZOEK DE DEMENTHEEK

Kom langs om kennis te maken met producten die het leven met dementie makkelijker maken.

De uitleen van de producten uit de Dementheek is gratis. U hoeft ook geen lid van de Bibliotheek te zijn. We vragen u achteraf hoe u het geleende product heeft ervaren.

Locatie

de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
Stadsplein 102, Amstelveen

Openingstijden

Met ingang van maandag 6 september 2021 zijn wij geopend op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

De Dementheek is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden en wordt gefinancierd uit het Innovatiefonds van de gemeente Amstelveen.

Deelnemers onderzoek FindMyApps: Apps voor mensen met geheugenproblemen

Zoekt u leuke activiteiten die aansluiten bij uw interesses? Heeft u of uw naaste soms wat hulp nodig bij dagelijkse bezigheden? Bent u geïnteresseerd in technologie?

Als uw antwoord op een of meer van deze vragen ja is, dan heeft u misschien interesse om deel te nemen aan het FindMyApps project!

Onderzoekers van het VUmc zijn op zoek naar mensen met een (lichte) dementie, die drie maanden een tablet (gratis) willen lenen, of die al een tablet gebruiken.

Voor mensen met geheugenproblemen kan het moeilijker worden om sociaal bij te blijven en om dagelijkse activiteiten te ondernemen. Een tablet – zoals een iPad – beschikt over heel veel nuttige en leuke apps waardoor zelfredzaamheid wordt ondersteund. Het kan alleen moeilijk zijn om te leren hoe die apparaten werken.

In het kader van het FindMyApps project, bieden we een (gratis) training aan. Daarboven wordt u ondersteund om apps te vinden, die aansluiten bij uw behoeften, interesses en mogelijkheden.

U kunt op onze website meer informatie lezen en ons nieuw informatiefilmpje kijken: https://findmyapps.onderzoek.io

Wilt u meedoen of meer weten? Neem dan contact op via:

E-mail: d.n.neal@amsterdamumc.nl

Telefonisch: 020-7884512